Forumkanka.net - Genel Forum Sitesi
 

Geri Git   Forumkanka.net - Genel Forum Sitesi > SAĞLIK > Şifalı Bitkiler


Sarimsak Macunu

Şifalı bitkiler hakkında bilgiler..


Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu aç Cevapla  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 3 Hafta önce   #1
Kastamonu/Cide
Image and video hosting by TinyPic
 Ers7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 12.Eylül.2018
Üye No: 48
Mesajlar: 129
Konular: 33
Nereden: İstanbul Avrupa
Cinsiyet: Bay
İlişki: Var
Beğeniler: 18
REP Puanı : 10
@Ers7
Standart Sarimsak Macunu

Sarimsak Macunu

Şöhreti büyük olan bu macun, soğuktan mütevellit bütün hastalıklara iyi gelir, vücudun rutubetini giderir, balgamın kökünü keser, âleti tenasüle kuvvet verir, erkekliği arttırır, felce, unutkanlığa, sekteye, el ayak titremesine, nefes darlığına, öksürüğe, ses kısıklığına, damar sertliğine, yellere, mide ve karaciğer zafiyetine, makat ve rahim hastalıklarına şifa verir, idrarı söktürür, yüze kan getirir. Kitap, macunun tecrübe olunduğunu kaydediyor.

Gereken Malzemeler

Sarımsak (dövülmüş) ........................ 1000 gr.
Taze süt..................................... 1500 gr.
İnek yağı (tuzsuz) ............................. 1000 gr.
Bal......................................... Kâfi miktar
Zencefil......................................... 10 gr.
Karabiber.......................................10 gr.
Darufülfül Tarçın............................. 10 gr.
Kebabiye.................................... .... 10 gr.
Hindistan cevizi............................... 10 gr.
Akırıkarha.................................. ......10 gr.
Havlıncan................................... ..... 10 gr.
Gül yağı .................................................1 0 gr.
Safran............................................ .. 7 gr.
Yapılışı

Sarımsak sütü emene kadar kaynatılır, sonra yağ ilâve edilerek bir müddet daha kaynatılır; daha sonra bal katılarak karıştırılır ve bir müddet ateşte tutularak koyu mayi haline getirilir; diğer maddeler toz haline getirilerek elde edilen macuna karıştırılır, temiz bir kaba konarak muhafaza edilir.
Kullanılışı

Macundan 10'ar gr. Alınarak birer bardak hunnap şerbeti ile içilir.[1]


Ers7 isimli Üye şuanda  online konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Şuan Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0üye ve 1 misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık





LinkBack
LinkBack URL LinkBack URL
About LinkBacks About LinkBacks
Bookmark & Share
Digg this Thread! Digg this Thread!
Add Thread to del.icio.us Add Thread to del.icio.us
Bookmark in Technorati Bookmark in Technorati
Tweet this thread Tweet this thread